De Apple iPad Air5 en Apple iPad Air4 zijn twee krachtige en stijlvolle tablets van Apple. In dit artikel zullen we de verschillen tussen deze twee modellen bespreken op basis van ontwerp, processor en opslag, internetverbinding en slimme functies.

Ontwerp

Een van de opvallendste verschillen tussen de iPad Air5en de iPad Air4 is het ontwerp. De iPad Air5 heeft een bijgewerkt ontwerp met een dunnere rand en een vlakke rand, vergelijkbaar met de iPad Pro. De iPad Air4 heeft daarentegen nog steeds een rand met afgeronde hoeken. De iPad Air5 heeft ook een vernieuwde camera-module, die nu verticaal in plaats van horizontaal is geplaatst.

Processor en opslag

De iPad Air5 wordt geleverd met de nieuwe Apple A15 Bionic-chip, terwijl de iPad Air4 wordt geleverd met de Apple A14 Bionic-chip. Beide chips zijn krachtig en snel, maar de A15 Bionic-chip is iets geavanceerder en levert betere prestaties. Daarnaast wordt de iPad Air5 geleverd met 64 GB of 256 GB opslagruimte, terwijl de iPad Air4 verkrijgbaar is met 64 GB of 256 GB opslagruimte.

Internetverbinding en slimme functies

De iPad Air 5 ondersteunt 5G-internetverbinding, wat betekent dat je in staat bent om snellere internetverbindingen te krijgen op de compatibele 5G-netwerken. De iPad Air4 ondersteunt alleen 4G LTE. Beide modellen ondersteunen Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.0.

Een nieuwe functie van de iPad Air 5 is het “Center Stage”-beeldscherm, waarmee de camera automatisch in- en uitzoomt tijdens video-oproepen, zodat je altijd in het frame blijft, zelfs als je beweegt. Dit is een handige functie voor videovergaderingen en andere online communicatie. De iPad Air4 heeft deze functie niet.

Conclusie

Als we naar deze vergelijking kijken, kunnen we concluderen dat de iPad Air 5 een aanzienlijke upgrade is ten opzichte van de iPad Air 4. Het nieuwe ontwerp, de krachtigere processor, 5G-internetverbinding en de nieuwe slimme functies zijn allemaal belangrijke verbeteringen. Echter, als je op zoek bent naar een goedkopere optie, of als de extra functies en prestaties niet zo belangrijk zijn voor jou, is de iPad Air 4 nog steeds een uitstekende tablet. Beide modellen bieden uitstekende prestaties en functies, dus het hangt vooral af van je budget en persoonlijke voorkeuren welke van de twee modellen het beste bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *